Full Program

18 February

STRING SYMPHONY


Spare Parts Puppet Theatre @ Performance Lawn | Brisbane Powerhouse

30 mins » 5:00pm - 7:00pm
Sunday & Monday

In String Symphony, 12 audience members work together to bring a giant illuminated and interactive puppet to life.

SHOWCASE LARGE SCALE OR SITE SPECIFIC OR OUTDOOR

[MIS]CONCEIVE


Thomas E. S. Kelly @ Visy Theatre | Brisbane Powerhouse

50 mins » 7:00pm - 7:50pm
Sunday & Monday

With humour, play and personal stories this high-energy work explodes the misconceptions of what it is to be a young urban Aboriginal person in Australia.

SHOWCASE DANCE

19 February

BACKBONE


Gravity & Other Myths @ Powerhouse Theatre | Brisbane Powerhouse

1 hr 20 mins » 3:00pm - 4:20pm

Circus, as you’ve never seen it before – pushed to its conceptual and cerebral limits in one genre-defying, thought-provoking, visual extravaganza.

SHOWCASE PHYSICAL THEATRE OR CIRCUS OR PUPPETRY

JOAN


THE RABBLE @ Powerhouse Theatre | Brisbane Powerhouse

1 hr 15 mins » 7:00pm - 8:15pm

This spectacular portrayal of France’s medieval heroine explores female power and persecution through live oration and silent film.

SHOWCASE THEATRE

20 February

INTIMATE SPACE


Restless Dance Theatre @ Sofitel Brisbane Central

20 mins + intro » TBC
Tuesday - Thursday

A series of experiential dance theatre works set in a hotel that challenges themes of visibility, authority, self-worth and relationships.

SHOWCASE DANCE

NEW OWNER


The Last Great Hunt @ Studio 1 |QPAC

30 mins » 1:00pm - 1:30pm
Repeat Performance

Combining puppetry, live action and animation, New Owner takes you on a world of adventure through a dog’s eyes.

SHOWCASE THEATRE

SPLIT


Lucy Guerin Inc. @ Playhouse | QPAC

50 mins » 1:30pm - 2:20pm

A mesmerising physical drama unfolds as two dancers negotiate the ever-diminishing dimensions of space and time with delicacy and complexity.

SHOWCASE DANCE

VALERIE


Last Tapes Theatre Company @ Playhouse | QPAC

1 hr 5 mins » 3:25pm - 4:30pm

Music, genetics and storytelling combine in this inter-generational and interdisciplinary cabaret theatre work that reaches into the guts of family mythologies.

SHOWCASE MUSIC THEATRE OR OPERA OR CABARET

ANIMAL


InFlux @ Playhouse | QPAC

30 mins » 4:35pm - 5:05pm

Animal is an unrelenting, provocative and remorseless vision developed in response to violence towards women.

SHOWCASE THEATRE

IN BETWEEN TWO


Contemporary Asian Australian Performance @ Playhouse | QPAC

30 mins » 5:05pm - 5:35pm

TZU’s Joelistics and ARIA-nominated producer James Mangohig explore the soundtrack of their mixed heritage through storytelling, images and hip-hop.

SHOWCASE THEATRE

MY NAME IS JIMI


Queensland Theatre / Jimi Bani @ Playhouse | QPAC

30 mins » 6:15pm - 6:45pm

A hilarious and deeply moving work about family, language and culture from acclaimed Australian actor Jimi Bani and his family.

SHOWCASE THEATRE

SKINNYFISH SOUND SYSTEM


Skinnyfish Music @ Turbine Platform | Brisbane Powerhouse

30 mins » 9:00pm - 9:30pm

A selection of the best producers in the country come together with powerful Indigenous performers for the ultimate cultural party.

SHOWCASE MUSIC

21 February

TERROR AUSTRALIS


Leah Shelton @ Turbine Studio | Brisbane Powerhouse

30 mins » 2:00pm - 2:30pm
Repeat Performance

A sweltering mix of cabaret, live art, dance and black comedy examining the grungy underbelly of Australian culture with gobsmacking flair.

SHOWCASE PHYSICAL THEATRE OR CIRCUS OR PUPPETRY

THE IRRESISTIBLE


Side Pony Productions & The Last Great Hunt @ Visy Theatre | Brisbane Powerhouse

1 hr 15 mins » 6:00pm - 7:15pm
Thursday & Friday

Told through multiple parallel narratives that intersect through mystery and sci-fi, The Irresistible is a reckless, intoxicating love letter to the subconscious.

SHOWCASE THEATRE

SNAKE SESSIONS


Branch Nebula Inc. @ Paddington Skate Park

30 Mins » 6:15pm - 6:45pm

Branch Nebula brings their breath-taking anarchic street-style performance to your skatepark working with locals to make the show!

SHOWCASE PHYSICAL THEATRE OR CIRCUS OR PUPPETRY

ATTRACTOR


Dancenorth Australia @ Powerhouse Theatre | Brisbane Powerhouse

60 mins » 8:30pm - 9:30pm

A trance-noise odyssey transcending borders and a unique music/dance ritual dissolving the distinction between dancer and non-dancer, audience and performer.

SHOWCASE DANCE

22 February

MISSION SONGS PROJECT - 1957 PALM ISLAND


Jessie Lloyd @ Studio 1 | QPAC

30 mins » 1:00pm - 1:30pm
Repeat Performance

Join Jessie Lloyd and her band on a musical journey through the songs and stories surrounding the 1957 Palm Island strike.

SHOWCASE MUSIC

ICH NIBBER DIBBER


post @ Playhouse | QPAC

1 hr 10 mins » 1:30pm - 2:40pm

Ich Nibber Dibber hilariously and insightfully maps the lives and practices of three women coming of age in the 21st Century.

SHOWCASE THEATRE

BLOOD ON THE DANCE FLOOR


ILBIJERRI Theatre Company @ Playhouse | QPAC

30 mins » 3:10pm - 3:40pm

Unapologetic, passionate and visceral Blood on the Dance Floor invokes ancestral lineage in a contemporary quest for courage and hope.

SHOWCASE THEATRE

DRIFTWOOD


Casus Circus @ Playhouse | QPAC

30 mins » 3:40pm - 4:10pm

A colourful and turbulent concoction of pure joy and intimacy and Casus’ signature acrobatic shapes make Driftwood unmissable circus.

SHOWCASE PHYSICAL THEATRE OR CIRCUS OR PUPPETRY

TE PŌ


Nightsong @ Playhouse | QPAC

30 mins » 5:20pm - 5:50pm

An eloquent and surprising comedy punctuated with Māori showband tunes, Te Pō is about finding a lost loved one.

SHOWCASE THEATRE

A FAINT EXISTENCE


Kristina Chan @ Playhouse | QPAC

50 mins » 6:00pm - 6:50pm

This stunning solo dance work is a powerful physical meditation on impermanence, fragility and mortality in the age of climate change.

SHOWCASE DANCE

DIVERCITY


Mariaa Randall @ Turbine Studio | Brisbane Powerhouse

50 mins » 7:50pm - 8:40pm
Thursday & Friday

Divercity celebrates belonging, shared meaning and cultural individuality through the contemporary and traditional dance of two Indigenous women.

SHOWCASE DANCE

23 February

BETWEEN TINY CITIES រវាងទីក្រុងតូច


Nick Power @ Powerhouse Theatre | Brisbane Powerhouse

40 mins » 9:30am - 10:10am

The raw, wild energy of a b*boy battle meets skilful contemporary choreography expertly performed by dancers from two different worlds.

SHOWCASE DANCE

DEEPSPACE


James Batchelor and Collaborators @ Stores Studio | Brisbane Powerhouse

30 mins » 10:20am - 10:50am
Repeat Performance

Combining dance, sound and installation, this mesmerising and intimate performance examines our curiosity for the unknown.

SHOWCASE DANCE

SEX AND DEATH


Samara Hersch & Collaborators @ Turbine Platform | Brisbane Powerhouse

20 mins » 12:30pm - 12:50pm
Large Scale Pitch

Part-date, part-photoshoot, Sex and Death invites you to reflect on life, death and what happens in between.

SHOWCASE THEATRE

PLEASURE GARDEN


Genevieve Lacey @ Turbine Platform | Brisbane Powerhouse

20 mins » 12:50pm - 1:10pm
Large Scale Pitch

Through elegant audio design Pleasure Garden transforms a garden into a place of musical play that gently responds to movement.

SHOWCASE LARGE SCALE OR SITE SPECIFIC OR OUTDOOR

THE COMING BACK OUT BALL


All The Queens Men @ Turbine Platform | Brisbane Powerhouse

20 mins » 1:10pm - 1:30pm
Large Scale Pitch

The Coming Back Out Ball is a spectacular and empowering celebration of Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex (LGBTI) elders.

SHOWCASE LARGE SCALE OR SITE SPECIFIC OR OUTDOOR

PASSENGER


Jessica Wilson @ Turbine Platform | Brisbane Powerhouse

20 mins » 1:30pm - 1:50pm
Large Scale Pitch

Set onboard a moving suburban bus PASSENGER frames the urban landscape as a filmic backdrop for a modern-day Western.

SHOWCASE LARGE SCALE OR SITE SPECIFIC OR OUTDOOR

POPUP TEAROOM SERIES


Yumi Umiumare @ Rooftop Terrace | Brisbane Powerhouse

2 hrs » 2:00pm - 4:00pm

Yumi Umiumare’s unique fusion of Butoh, physical theatre and spoken word are interspersed with classical and contemporary tea ceremonies.

SHOWCASE INTERDISCIPLINARY OR HYBRID ARTS

PERMISSION TO SPEAK


Chamber Made @ Powerhouse Theatre | Brisbane Powerhouse

60 mins » 3:30pm - 4:30pm

Poised in the delicate space between concert and theatre, Permission to Speak explores the complexities of the parent-child relationship.

SHOWCASE INTERDISCIPLINARY OR HYBRID ARTS